Duran Sanitair logo
Contacteer Duran Sanitair
0477 21 63 58
Duran Sanitair

Waterbehandeling

Kalk in het leidingwater komt op vele plaatsen voor. Na verloop van tijd zet deze kalk zich vast op de buizen en installaties, wat uw sanitaire voorzieningen ernstige schade kan toebrengen.

Duran Sanitair kan dit voor u oplossen met een systeem voor waterbehandeling. Een waterontharder (ook waterverzachter genoemd) haalt de kalk uit het water zodat u de leidingen een langere levensduur geeft en geen kalkaanslag krijgt op kranen, douche of bad. Bovendien bespaart u ook energie en vermijdt u kosten voor onderhoud en herstellingen.

Een waterontharder kan ook toegepast worden op een voorziening voor drinkwater bij u thuis of op het werk.

Duran_bannermidden

Enkele van onze realisaties

Hoe werkt een waterontharder?

Een waterontharder wordt meestal meteen achter de watermeter geplaatst. Het water dat van de waterleiding komt, gaat eerst door een reservoir gevuld met harsbolletjes voor het verdeeld wordt naar de badkamer, keuken, etc. De harsbolletjes halen via een natuurlijk proces van ionenwisseling de calcium- en magnesiumdeeltjes uit het water, en vervangen ze door natriumionen. Daardoor wordt het water ‘zacht’.

De harsbolletjes raken na verloop van tijd verzadigd met kalk. De waterontharder zal dit echter volledig automatisch oplossen. Door gebruik te maken van speciaal daarvoor bestemde zouten, wordt de hars gereinigd en kan daarna weer dienstdoen. Dit principe is gelijkaardig aan dat van een vaatwasmachine.

Contacteer ons voor meer informatie of een gratis, vrijblijvende offerte